Massagetherapie

Als allround massagetherapeut ben ik bekwaam en bevoegd om diverse technieken toe te passen. Meestal integreer ik verschillende technieken in één behandeling. U kunt ook altijd vragen naar een specifieke behandeling.Bindweefsel massage

Bindweefsel massage is een behandeling waarbij de therapeut aan de slag gaat met de verschillende huidlagen en fascia. De huidlagen zijn soms verkleefd en geven pijnklachten en stijfheid. Door de huidlagen op te pakken en met verschillende technieken te rekken, stretchen en in beweging te krijgen wordt de elasticiteit van de huid verbeterd en kunnen de pijnklachten en stijfheid verbeteren. Ook kunnen lokale blessures door het bindweefsel aan te pakken profiteren en werkt bindweefsel massage herstel bevorderend. De bindweefselmassage stimuleert de homeostase, ofwel het fysiologisch proces om de gezondheid te bewaken en in evenwicht te houden. Een milde bindweefselmassage kan ook stress reducerend werken. Bindweefselmassage kan een blauwe plekken gevoel geven na afloop en zal daarom ook altijd afgestemd moeten worden op de belastbaarheid van de klant.


image


Cupping

Cupping is een vorm van bindweefselmassage, echter in plaats van de handen worden cups gebruikt. Als massagetherapeut gebruik ik siliconen fascia cups. Met een klein beetje olie als basis wordt de cup op de huid gezet en met behulp van vacuüm wordt de huid opgetild tijdens het verschuiven van de cup op de huid. De doorbloeding van de huidlagen wordt gestimuleerd en het bindweefsel wordt positief beïnvloed. De zwaarte van de behandeling hangt af van de hoeveelheid vacuüm die wordt toegepast. Een cup kan ook wat langere tijd op dezelfde plaats op het lichaam blijven om een triggerpoint te beïnvloeden.


image


Behandeling van triggerpoints

De behandeling van triggerpoints kan met verschillende manuele technieken. Dit kan statisch, dan hoeft de klant zelf niets te doen, of actief, waarbij de klant gevraagd wordt om mee te werken aan de behandeling. Dit kan door bijvoorbeeld tegendruk te geven met de voet bij de behandeling van een triggerpoint in de kuit of door de arm op de rug neer te leggen bij de behandeling van een triggerpoint tussen de schouderbladen


image


Voetreflex massage

Een voetreflex massage begint met een lichte massage van de onderbenen en de voet. Daarna zullen drukpunten in de voet behandelt worden voor één specifiek gebied of het geheel aan drukpunten. De drukpunten ofwel reflexpunten techniek wordt gebruikt bij onder andere onrust, nervositeit en spanning, bij bijvoorbeeld maag- of darmklachten, urineweginfecties, verkoudheden, maar ook spier- of gewrichtsklachten.. Tijdens de behandeling kunnen bepaalde sensaties gevoeld worden, maar dat hoeft niet. Over het algemeen is het een zeer ontspannende behandeling.


image


Manuele Lymfe Drainage

Manuele Lymfe Drainage (MLD) is een zachte, ritmisch uitgevoerde massagetechniek op de huid en het onderhuidse bindweefsel. De techniek is zeer mild en voor gevoelige mensen zeer geschikt om te ontspannen. MLD stimuleert het herstel van vochtproblemen en regionale blessures, maar is ook stress reducerend. Voor deze massagetechniek beschik ik over een certificaat voor de onderste extremiteit, met andere woorden pas ik de techniek toe op de boven- en onderbenen en de voeten.


Dry needling