Massages

Sportmassage

Sportmassage is een manier van masseren, gebaseerd op het voorkomen van blessures en bevorderen van herstel van spieren en andere weefsels. Sportmassage is over het algemeen steviger dan een wellness massage. De spieren krijgen veel te verduren bij diverse (in)activiteiten. Of het nu gaat om een sportactiviteit of een schilderklus, computerwerkzaamheden of een wedstrijd, alle bewegingsactiviteiten hebben invloed op de spieren. Een sportmassage is een vrij stevige massage. De masseur zal tijdens de behandeling uitleg geven over de te gebruiken technieken en zal ook adviezen geven om klachten te verminderen of te voorkomen. 

Sportmassage kan toegepast worden voorafgaand aan een activiteit als onderdeel van de warming-up, de spieren worden dan geactiveerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Een sportmassage kan hierdoor prestatie verhogend werken. 

Sportmassage kan ook sederend, ontspannend, werken na afloop van een activiteit. De sportmassage zorgt er voor dat de spieren ontspannen worden en werkt herstel bevorderend. Een sportmassage na afloop van een activiteit resulteert vaak in minder spierpijn. 

Sportmassages zijn over het algemeen deelmassages van 30-45 minuten. Het zijn doelgerichte behandelingen van benen of armen, maar ook is sportmassage zeer geschikt voor rug-/nek- en schouderklachten.

Slide Slide

Massagetherapie

Massagetherapie is een breed begrip. Waar het op neer komt is dat de masseur / therapeut met meerdere technieken meer klachtengericht aan het werk gaat ter verbetering van het bewegingsapparaat of ter verbetering van de balans tussen lichaam en geest. De behandeling duurt 30-60 minuten. 

In de behandeling worden technieken verwerkt als bindweefsel massage, triggerpoint technieken, kleine mobilisaties, een gevarieerd aantal massage grepen. Ook dry needling hoort tot de mogelijkheden om klachten te verhelpen. De behandeling richt zich op het verbeteren van de fascia, spierweefsel en soepeler gewrichten. De intensiteit, duur en frequentie van de behandeling zijn afhankelijk van de aard van de klacht.

Slide