Massages

Sportmassage

Sportmassage is een manier van masseren, gebaseerd op het voorkomen van blessures en bevorderen van herstel van spieren en andere weefsels. Sportmassage is over het algemeen steviger dan een wellness massage. De spieren krijgen veel te verduren bij diverse (in)activiteiten. Of het nu gaat om een sportactiviteit of een schilderklus, computerwerkzaamheden of een wedstrijd, alle bewegingsactiviteiten hebben invloed op de spieren. Een sportmassage is een vrij stevige massage. De masseur zal tijdens de behandeling uitleg geven over de te gebruiken technieken en zal ook adviezen geven om klachten te verminderen of te voorkomen. 

Sportmassage kan toegepast worden voorafgaand aan een activiteit als onderdeel van de warming-up, de spieren worden dan geactiveerd en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Een sportmassage kan hierdoor prestatie verhogend werken. 

Sportmassage kan ook sederend, ontspannend, werken na afloop van een activiteit. De sportmassage zorgt er voor dat de spieren ontspannen worden en werkt herstel bevorderend. Een sportmassage na afloop van een activiteit resulteert vaak in minder spierpijn. 

Sportmassages zijn over het algemeen deelmassages van 30-45 minuten. Het zijn doelgerichte behandelingen van benen of armen, maar ook is sportmassage zeer geschikt voor rug-/nek- en schouderklachten.

Slide Slide

Ontspanningsmassage

Het woord ontspanningsmassage geeft eigenlijk al aan dat de massage rust en ontspanning geeft. De massage duurt 30-60 minuten en is een lichaamsmassage. Het ritme van de massagestrijkingen is langzamer en de uitvoering van de massage is minder stevig dan een sportmassage. Een ontspanningsmassage is echt bedoeld om tot rust te komen, even nergens aan te hoeven denken, de drukte van thuis/werk los te laten. Dit resultaat is alleen te bereiken als de klant een goed vertrouwen heeft in de masseur. Het is daarom ook heel belangrijk dat de klant aangeeft wat hij/zij verwacht van de behandeling. De masseur zal tijdens de eerste behandeling uitleg geven over de methode van werken.

Slide